Hornbach – Opening vestiging Duiven

In het voorjaar van 2020 zou de nieuwste Hornbach vestiging openen in de provincie Gelderland, namelijk in Duiven! Om deze nieuwe vestiging onder de aandacht te brengen van de inwoners in de regio werd Raúl&Rigel gevraagd om bijzondere opening te realiseren.

In de weken voorafgaand aan de openingsdatum rolden we een outdoor campagne in de regio uit die de openingsdatum communiceerde. We lieten onder andere grote XXL gereedschap tools opduiken, plaatsten XXL verfblikken die vertelden wanneer de openingsdatum was, projecteerden de openingsdatum op gebouwen in de omgeving.

Op 29 januari was het dan eindelijk tijd voor de grote opening. We ontwikkelden een bijzondere openingsact die de winkel vroeg in de ochtend moest gaan openen. Alle mensen die waren getriggerd door de voorafgaande campagne verzamelden zich voor de hagelnieuwe Hornbach vestiging, die we feestelijk hadden aangekleed. Ook hadden we de originele toegangsdeur van het pand vervangen voor een speciale draaideur die aan een enorme staande bout hing, welke als scharnier diende. De plaatselijke wethouder, vestigingsmanager, medewerker en de sterkste persoon uit het publiek werden op het podium gevraagd. Hun taak was om met een gigantisch grote steeksleutel de boutkop van de deur van de nieuwe vestiging open te draaien. Er werd gezamenlijk af geteld door het publiek waarop de 4 krachtpatsers al hun kracht verzamelden om de daad te verrichten. De bout kwam in beweging en de deur draaide open. Bij deze was de vestiging officieel geopend!

Mensen stonden met open mond te kijken hoe deze Hornbach vestiging werd geopend. Ook werd de opening door de plaatselijke media opgepikt.

Ook een evenement starten?

Het maken van belevingen is onze tweede natuur. Op zoek naar een creative agency voor conceptontwikkeling, brand activations, PR stunts, events of guerrilla marketing? Dan zijn wij de juiste one-stop-shop! Dus wil jij jouw doelgroep met een zintuigprikkeling op ludieke wijze in contact brengen met jouw bedrijf, merk, product of dienst? Klik dan op de contactbutton en let us know!