NVDE – Green Energy Day XXL Bureaukalender Guerrilla actie

Op 21 februari 2022 was het Green Energy Day; de dag dat de duurzame energie die in Nederland in dit jaar geproduceerd is op is (als we alles achter elkaar zouden gebruiken). Als we elk jaar Green Energy Day twaalf dagen op weten te schuiven, dan zitten we in 2050 op honderd procent duurzame energie. Maar dat lukt helaas nog niet: dit en vorig jaar schoof Green Energy Day maar vijf in plaats van twaalf dagen op. Overheid en bedrijven moeten het tempo verdubbelen! Aan Raúl&Rigel werd gevraagd om dit onder de aandacht te brengen van politici.

We maakten een mega grote XXL bureaukalender waarop het aantal dagen groene energie en het aantal dagen grijze energie af te lezen was. Deze plaatsen we op maandagochtend op Green Energy Day 2022 voor het tijdelijke Tweede Kamergebouw in Den Haag. 

Er werden Tweede Kamerleden uitgenodigd voor de kalender en om hen vervolgens te vragen naar hun plannen en doelen die er nodig zijn om Green Energy Day elk jaar met 12 dagen  op te schuiven.  

Onder andere politici Suzanne Kröger (GroenLinks), Pieter Grinwis (ChristenUnie) Henri Bontenbal (CDA) kwamen een kijkje nemen bij de enorme bureaukalender en gingen in gesprek met het NVDE. Daarmee was het een succesvolle actie op deze dag.

Ook een campagne starten?

Bij ons zit experiential marketing in hart en nieren. Op zoek naar een creative agency voor conceptontwikkeling, brand activations, PR stunts, event marketing, guerrilla marketing of sampling? Dan zijn wij de juiste one-stop-shop! Dus wil jij jouw doelgroep met een zintuigprikkeling op ludieke wijze in contact brengen met jouw bedrijf, merk, product of dienst? Klik dan op de contactbutton en let us know!