HBO-Veep-pr-stunt
HBO-Veep-pr-actie
HBO-Veep-brandactivation

HBO – Veep PR Stunt

HBO wilde voor het lanceren van het vijfde seizoen van de serie Veep de Nederlandse kijkers in de sfeer brengen van het Witte Huis. Veep is een Amerikaanse serie met als decor het kantoor van de Amerikaans vicepresident Selina Meyer, gespeeld door Julia Louis-Dreyfus. Veep laat zich omschrijven als een satirische komedieserie vol zwarte humor en ongemakkelijke situaties. Tien weken lang worden de nieuwe afleveringen uitgezonden op HBO. Voor de bekendmaking en promotie van de serie is er een stunt georganiseerd door Raúl&Rigel.

Voor de grote stunt wisten we meteen wie we moesten benaderen… De bekende Brabander Johan Vlemmix, die al vaker aandacht van de media heeft getrokken voor onder andere het namaken van het Koningshuis. Johan liet aan heel Nederland weten dat hij is uitgekeken op zijn Soestdijk II en wil beginnen met het bouwen van het Witte Huis. Althans dat is het gerucht dat Raúl&Rigel strategisch besloten heeft te verspreiden…

Voor Soestdijk II was er een constructiebord geplaatst, waarop aangegeven stond dat Johan hier het Witte Huis wilde gaan bouwen. Al gauw werd het gerucht opgepakt door de media. Om het gerucht meer kracht te geven is er een persconferentie bij het nieuwe Witte Huis georganiseerd. Bij deze conferentie onthulde Johan dat het een stunt was voor de serie Veep.

Online verschenen er verschillende berichten en in Party Magazine een artikel over de plannen van Johan. Daarnaast werd Johan een aantal keer geïnterviewd. Door de onthulling op de dag van de lancering van het vijfde seizoen, is er veel aandacht besteed aan de serie Veep.

Ook een campagne starten?

Bij ons zit experiential marketing in hart en nieren. Op zoek naar een creative agency voor conceptontwikkeling, brand activations, PR stunts, event marketing, guerrilla marketing of sampling? Dan zijn wij de juiste one-stop-shop! Dus wil jij jouw doelgroep met een zintuigprikkeling op ludieke wijze in contact brengen met jouw bedrijf, merk, product of dienst? Klik dan op de contactbutton en let us know!

Anderen bekeken ook: