Naturalis-T-Rex-in-TOWN-guerilla-marketing
Naturalis-T-Rex-in-TOWN-guerilla-actie

Naturalis – T Rex in TOWN Guerrilla actie

T-rex in town! Het kan je haast niet zijn ontgaan dat Naturalis in 2013 een Tyrannosaurus Rex naar zijn museum haalde. Toen bekend werd dat de dinosaurus naar Leiden werd gevlogen, mocht dat natuurlijk niet onopgemerkt blijven. Tijd voor echte een guerrillamarketingstunt van Raúl & Rigel dus.

In samenwerking met evenementenbureau Xsaga creëerden we in vijf verschillende steden crime scenes, door vertrapte auto’s neer te zetten die waren afgezet met afzetlint. Rondom de auto’s lag gruis en waren voetstappen van de T-rex te zien. In elke stad namen we korte filmpjes en foto’s die we later voor online marketing gebruikten om meer merkbekendheid te creëren. Ook deelden we flyers uit om zo meer aandacht te vragen voor Naturalis.

Door deze guerrilla-actie werd een heuse buzz gecreëerd rondom het skelet van T-rex Trix. Via de socialmediakanalen van Naturalis werden de foto’s duizenden keren gedeeld. Ook de filmpjes die we opnamen gingen viral en realiseerden duizenden views.

Deze geslaagde pr-stunt heeft Naturalis uiteindelijk ontzettend veel free publicity opgeleverd.

Ook een campagne starten?

Bij ons zit experiential marketing in hart en nieren. Op zoek naar een creative agency voor conceptontwikkeling, brand activations, PR stunts, event marketing, guerrilla marketing of sampling? Dan zijn wij de juiste one-stop-shop! Dus wil jij jouw doelgroep met een zintuigprikkeling op ludieke wijze in contact brengen met jouw bedrijf, merk, product of dienst? Klik dan op de contactbutton en let us know!

 

Anderen bekeken ook: