Ziggo – The Rook stunt PR Stunt

Sinds kort kan iedereen die een Ziggo abonnement heeft ook gebruik maken van Ziggo Movies & Series. Eén van de series die hier op dit moment op te zien is, is The Rook. Een serie waarin de hoofdrolspeler Myfanwy Thomas (Emma Greenwell) over superkrachten blijkt te beschikken. Ook Nederlands trots Barry Atsema speelt er een rol in. Om deze serie, en hiermee ook Ziggo Movies & Series in het algemeen, onder de aandacht te brengen vroeg Ziggo aan Raúl&Rigel om hier een PR waardige stunt voor te bedenken.

Raúl&Rigel kwam met een stunt waarbij de superkrachten van de hoofdrolspeelster centraal stonden. We zetten een decorstuk neer midden in het centrum van Utrecht op Vredenburgplein.

Op donderdag 1 augustus was te zien wat voor een ravage de superkrachten uit de serie teweeg hebben gebracht op deze bewuste donderdagochtend. Een setting met door de grond geboorde en op de kop liggende auto’s, uit de grond gerukte lantaarnpalen en een verwoeste mupi waarop de uiting van The Rook te zien was.
Bij de setting was ook de spannende muziek uit de trailer te horen en zorgden rookeffecten voor een mysterieuze sfeer. Natuurlijk was er ook een team forensische specialisten die onderzochten wat hier in godsnaam deze ochtend was gebeurd!

Het decorstuk trok enorm veel aandacht van mensen die zich allemaal achter het afzetlint begaven om vanuit hier het spektakel te bekijken. Ook de media pakten het breed op. Zo schreven Nu.nl , Het Algemeen Dagblad en diverse lokale media over de stunt. En was er in Google Analytics een grote piek te zien voor Ziggo.

Ook een campagne starten?

Bij ons zit experiential marketing in hart en nieren. Op zoek naar een creative agency voor conceptontwikkeling, brand activations, PR stunts, event marketing, guerrilla marketing of sampling? Dan zijn wij de juiste one-stop-shop! Dus wil jij jouw doelgroep met een zintuigprikkeling op ludieke wijze in contact brengen met jouw bedrijf, merk, product of dienst? Klik dan op de contactbutton en let us know!

Anderen bekeken ook: