FOX – War of the Worlds probe PR Stunt

Vanaf september is de nieuwe serie War Of The Worlds te zien bij Fox; een serie over Aliens die de aarde aanvallen. Dit doen zij met ‘probes’; steen metalen ballen die inslaan als een meteoriet en die op een gegeven moment een hoge frequentie uitzenden. Iedereen die zich buiten en binnen bevindt zal sterven (uitgezonderd mensen in liften, ver onder de grond en onder water). We gaan deze ‘probe’ gebruiken om de aandacht te trekken.
Om hiervoor aandacht te genereren wilde FOX een PR waardige stunt.

Raúl&Rigel deed dit door zo’n mega grote ingeslagen probe op het Museumplein in Amsterdam en in Berlijn te realiseren.

Op 29 november (Amsterdam) en op 5 november (Berlijn) was te zien wat het gevolg is van een probe inslag in de stad. Inclusief rookontwikkeling, spannende geluiden, omgevallen lantaarnpalen, uit elkaar getrokken fietsen, onderzoekers en een verwoeste mupi met knipperende verlichting waarop de uiting van War of the Worlds te zien was. Dit maakte het geheel tot een dynamische spannende attractieve setting.

De ingeslagen meteoriet trok enorm veel aandacht van mensen die het spektakel kwamen bekijken. Ook de media pakten het breed op. Onder anderen schreven Dumpert, Newsmonkey, Fok, AT5, GeenStijl over deze stunt.

Ook een campagne starten?

Bij ons zit experiential marketing in hart en nieren. Op zoek naar een creative agency voor conceptontwikkeling, brand activations, PR stunts, event marketing, guerrilla marketing of sampling? Dan zijn wij de juiste one-stop-shop! Dus wil jij jouw doelgroep met een zintuigprikkeling op ludieke wijze in contact brengen met jouw bedrijf, merk, product of dienst? Klik dan op de contactbutton en let us know!

Anderen bekeken ook: