Kanzi – Scholentour 2023 Activatie & Sampling

Kanzi appels gelooft dat de wereld een betere plek zou zijn als iedereen net iets meer energie zou hebben. Kanzi ziet het eten van hun appels dan ook als dat oplaadmomentje om wat extra energie op te doen. En vroeg Raúl&Rigel een tour te bedenken en organiseren om middelbare scholieren op een ludieke wijze aan deze appels te krijgen.

We gingen op tour met een reizend laboratorium inclusief professor (acteur). We bezochten tal van middelbare scholen in Nederland en namen hier het natuurkundelokaal over voor 1 dag.

De leerlingen kwamen per klas één voor één langs om een les te krijgen van onze professor. Hij vertelde over de geschiedenis van energiebronnen en hoe energie werkt. In deze tijd van energiecrisis goed om de kinderen hier iets over bij te brengen. Maar hij liet ook vooral zien hoe je energie uit een appel kan halen en dat je hiermee een lampje laat branden of een klokje aan het lopen krijgt. Tot slot wees hij er op dat de meest effectieve manier om energie uit een Kanzi appel (84 kcal) te halen is door hem op te eten. Dan heeft je lichaam namelijk de energie om bijvoorbeeld 18 minuten te stofzuigen, 20 minuten de hond uit te laten, 9 minuten te voetballen of 60 minuten te gamen. Met de MET-methode kan je namelijk uitrekenen hoeveel minuten je allerlei activiteiten kan doen met 84 kcal.

Tot slot konden de scholieren hun handen op de door ons gebouwde appel generator leggen, waarmee zij statisch geladen werden en deze energie hun haren recht overeind liet staan.

De Kanzi scholentour was een geslaagde manier om op ludieke en interactieve wijze middelbare scholieren wat bij te brengen over energie en appels. De schoolleiding van de scholen vond het ook een groot succes en werkte graag mee om deze tour tot stand te brengen.

Anderen bekeken ook: