Gazelle – DRS Zone Dutch Grand Prix Activatie & PR Stunt

Gazelle was tijdens de Dutch Grand Prix 2022 in Zandvoort één van de grote sponsoren van het evenement. De organisatie van de formule 1 stimuleert bezoekers om zoveel mogelijk op de fiets te komen naar het circuit. Raúl&Rigel werd gevraagd een toffe Gazelle activatie te ontwikkelen voor deze fietsers. 

Midden op de fietsroute naar het circuit hebben we een heuse DRS-zone voor fietsers opgetuigd.

Dit deden we in een tunnel die op de route ligt. Om wat extra snelheid en verlichting te hebben tijdens de fietstocht kregen fietsers een zetje in de rug. Deze versnelling realiseerde we met 4 mega grote blowers, die op zonne energie werkten. De tunnel kleedden we verder aan met aan weerszijden een hekwerk, sponsordoeken, grasstrook, blauw/witte curbs en stapels fietsbanden om het circuit naar de tunnel te halen.

Om mensen mee te nemen in het verhaal van de DRS zone hadden we rondom deze DRS-zone een aantal blauwe olievaten geplaatst waar de stem van Olav Mol uit te horen was. Zo stond er één op 50 meter voor de tunnel waaruit Olav de DRS-zone aankondigde en opriep om je handen stevig aan het fietsstuur te houden. In de tunnel was de autorace-commentator weer te horen met een ‘’live’’ commentaar op de fietsskills van de deelnemers in de DRS-zone. En tot slot stond er na de tunnel ook een olievat waaruit Mol de fietsers veel plezier wenste op het circuit.

Het was een groot succes. Drie dagen lang gooiden mensen enthousiast hun benen de lucht in en lieten zich vooruit blazen. Duizenden fietsers hebben op deze ludieke wijze een contactmoment gehad met Gazelle en genoten van een zetje in de rug.

Ook een campagne starten?

Bij ons zit experiential marketing in hart en nieren. Op zoek naar een creative agency voor conceptontwikkeling, brand activations, PR stunts, event marketing, guerrilla marketing of sampling? Dan zijn wij de juiste one-stop-shop! Dus wil jij jouw doelgroep met een zintuigprikkeling op ludieke wijze in contact brengen met jouw bedrijf, merk, product of dienst? Klik dan op de contactbutton en let us know!

Anderen bekeken ook: