Disney+ – The Falcon And The Winter Soldier PR Stunt

Voor de lancering van een nieuwe serie van Disney+, The Falcon and the Winter Soldier, vroeg Disney ons mee te denken voor een ‘Corona proof’ stunt. De actie moest leiden tot social media coverage en reuring. Dit als onderdeel van een wereldwijde activatie.

We maakten een vier meter doorsnede reuze Captain America schild, welke een prominente rol speelt in deze nieuwe serie. Het schild lag op een rotsblok waar rookeffecten uitkwamen, de poster van de serie was te zien in een nagemaakte Mupi en het geheel was afgezet door museum paaltjes. ‘s Avonds gaf de Mupi en de ster in het schild licht. Zo reisde we meerdere dagen langs steden als Amsterdam, Leiden en Eindhoven. Alles Corona proof met 1,5m stickers en een bewaker/COVID manager.

Deze actie was onderdeel van een wereldwijde campagne en werd zeer goed opgemerkt in Nederland en daarbuiten en goed gedeelt op social. Veel passanten maakte foto’s. Marvel fans waren zeer te spreken over de actie en leidde op social tot beloftes om de serie te gaan volgen.

Ook een campagne starten?

Bij ons zit experiential marketing in hart en nieren. Op zoek naar een creative agency voor conceptontwikkeling, brand activations, PR stunts, event marketing, guerrilla marketing of sampling? Dan zijn wij de juiste one-stop-shop! Dus wil jij jouw doelgroep met een zintuigprikkeling op ludieke wijze in contact brengen met jouw bedrijf, merk, product of dienst? Klik dan op de contactbutton en let us know!

Anderen bekeken ook: