Natuur & Milieu – Gas geven op isolatie Guerrilla actie & PR Stunt

Op dit moment zijn er in Nederland nog zo’n 2,7 miljoen woningen slecht geïsoleerd. De bewoners van deze huizen ervaren een laag wooncomfort en een hoge energierekening. Het isolatie-tempo in Nederland ligt te laag en er gelden geen verplichtingen zoals bijvoorbeeld een isolatie standaard. Natuur & Milieu wilde een actie organiseren waarmee we dit thema on top of mind krijgen bij de politici. Daar werd Raúl&Rigel voor gevraagd.

Om de nood van het isoleren van woningen onder de aandacht te brengen maakte Raúl&Rigel 270 kartonnen huisjes, die symbool staan voor de 2,7 miljoen slecht geïsoleerde woningen in Nederland. Op het Haagse plein achter het Binnenhof plaatsen we deze huisjes in de vorm van Nederland. Op de huisjes stond de hashtag #gasgevenopisolatie, want we moeten nu GAS GEVEN OP ISOLATIE. Het nieuwe kabinet moet een Nationaal isolatie programma (NIP) opnemen in het regeerakkoord, met beleid en maatregelen die er wél voor zorgen dat meer huizen worden geïsoleerd.

De installatie was op dinsdag 18 mei 2021 te zien. Politici werden uitgenodigd om te komen kijken naar dit huidige Nederland en hier ter plekke over in gesprek te gaan. Na afloop mochten zij ook elk een huisje meenemen voor op hun werkkamer.

De installatie trok veel bekijks van voorbijgangers, waardoor positief en instemmend op gereageerd werd. Ook kwamen Tweede Kamerleden Joris Thijssen (PvdA), Tom van der Lee (GroenLinks), Pieter Grinwis (ChristenUnie), Eva van Esch (PvdD), Faissal Boulakjar (D66), Laura Bromet (GroenLinks) Daniel Koerhuis (VVD) en Sandra Beckerman (SP) een kijkje nemen en gingen in gesprek met Natuur & Milieu. 

Ook een campagne starten?

Bij ons zit experiential marketing in hart en nieren. Op zoek naar een creative agency voor conceptontwikkeling, brand activations, PR stunts, event marketing, guerrilla marketing of sampling? Dan zijn wij de juiste one-stop-shop! Dus wil jij jouw doelgroep met een zintuigprikkeling op ludieke wijze in contact brengen met jouw bedrijf, merk, product of dienst? Klik dan op de contactbutton en let us know!

Anderen bekeken ook: