Playstation – Horizon Forbidden West stunt Activatie & PR Stunt

Eind februari 2022 zou de nieuwe veelbeloofde Horizon game van producent Guerrilla Games worden gereleased. Na een succesvolle eerste versie van de game genaamd ‘Zero Dawn’ waren nu alle ogen gericht op de opvolger ‘Horizon Forbidden West’, de grootste Nederlandse gameproductie ooit waar meer dan 2.000 mensen aan mee hebben gewerkt. Het spel gooit hoge ogen met de details in alle beelden. Aan Raúl&Rigel de vraag om hiervoor een stunt te produceren die dit detailniveau naar de straat brengt.

We plaatsten in de nacht van 22 februari een post-apocalyptische setting in hartje Amsterdam, het Museumplein, dat zich perfect leende voor deze open-world action role playing game. Deze setting bestond uit een oude bus die doormidden is gebroken en overwoekerd met planten. De installatie is een scène uit het nieuwe PlayStation spel. We halen hiermee de sfeer van game, die zich in de 31e eeuw afspeelt en waarbij de wereld is aangevallen door metalen machines, naar het Amsterdamse plein. Dit is te zien aan de ruw opengebroken busdelen en de met klauwsporen opengetrokken beplating van de bus. Ook waren een aantal grote ‘’red blights’’ die in de game te zien zijn onderdeel van de setting. Deze monsterachtige planten hebben ook de andere begroeiing geïnfecteerd met een rood virus. 

Wie dichterbij de bus kwam kijken en tussen de twee busdelen doorliep zag zelfs een hologram! Met ‘peppers ghost’ techniek realiseerden in het verweerde verwoeste interieur van de bus tussen alle planten een heuse hologram.

Om de hele museum area te claimen lieten we de bushalte bij het Concertgebouw, waar de Horizon uiting van de game in de lijsten hing, ook begroeien met dezelfde planten als over de bus.

Van de installatie werd een online video geschoten ter promotie van het nieuwe spel voor PlayStation. 

De stunt was een enorm succes. De setting trok veel aandacht van passanten en deze bleven dan ook graag even hangen. Ook kwamen er een aantal LARP’ers (Live Action Role Player) op af die groot fan waren van de game. Online werd er veel over gedeeld en op social bleven mensen niet uitgepraat.

Ook een campagne starten?

Bij ons zit experiential marketing in hart en nieren. Op zoek naar een creative agency voor conceptontwikkeling, brand activations, PR stunts, event marketing, guerrilla marketing of sampling? Dan zijn wij de juiste one-stop-shop! Dus wil jij jouw doelgroep met een zintuigprikkeling op ludieke wijze in contact brengen met jouw bedrijf, merk, product of dienst? Klik dan op de contactbutton en let us know!

Anderen bekeken ook: