Solidaridad – Bittersweet Restaurant Event & Beurs

Solidaridad wilde aandacht vragen voor de verhalen achter voedsel én de noodzaak van effectieve wetgeving over duurzaam ondernemen om producenten te beschermen. Aan werd gevraagd Raúl&Rigel een evenement te organiseren om dit doel onder de aandacht te brengen. 

Voor Solidaridad opende we het BitterSweet restaurant. Consumenten, pers en beleidsmakers genoten van een bijzonder ‘desserts-only’ menu – aan tafel met de makers van de ingrediënten uit hun gerechten. Achter veel zoete gerechten schuilt namelijk stiekem een bitter verhaal over ontbossing, kinderarbeid en uitbuiting. Solidaridad wil dat al het eten op je bord is geproduceerd met respect voor mens, milieu en toekomstige generaties. In BitterSweet benadrukt Solidaridad dat solidaire wetgeving noodzakelijk is om kleinschalige boeren, arbeiders en andere producenten van voedsel te beschermen. Dit hebben we gedaan door verschillende experiences aan tafel te creëren. Hierbij werden alle zintuigen geprikkeld, zo konden gasten ruiken aan de verschillende soorten koffie en vertelde een een boer uit Ghana door middel van een levensechte hologram zijn verhaal aan de gasten. 

De gerechten werden met lovende reacties ontvangen en gasten gingen met veel nieuwe inzichten naar huis. 

Ook een campagne starten?

Bij ons zit experiential marketing in hart en nieren. Op zoek naar een creative agency voor conceptontwikkeling, brand activations, PR stunts, event marketing, guerrilla marketing of sampling? Dan zijn wij de juiste one-stop-shop! Dus wil jij jouw doelgroep met een zintuigprikkeling op ludieke wijze in contact brengen met jouw bedrijf, merk, product of dienst? Klik dan op de contactbutton en let us know!

Anderen bekeken ook: